Agenda

KEUZE VAN THE KEYS

 

deFilharmonie & Martin Grubinger— Bernstein, Prokofiev, Eötvös & Tan Dun

zaterdag 18.11.2017
20.00 Concertzaal

Voordat Oostenrijker Martin Grubinger op het toneel verscheen, stonden percussionisten achterin het orkest. Nu schrijven componisten als Tan Dun en Peter Eötvös werken speciaal voor hem. Duns Tears of Nature lijkt geschreven voor een veelarmige octopus en ook Eötvös drijft de solist tot extreme uitersten. Een kolfje naar de hand van percussie-acrobaat Martin Grubinger. Zelden zag u zoveel duizelingwekkende virtuositeit.

Swedish Chamber Orchestra— Isabelle Faust speelt Sibelius

donderdag 19.04.2018
20.00 Concertzaal

Geheel in tegenstelling tot het koele klimaat van zijn Finse heimat straalt de muziek van Jean Sibelius een warme gloed uit. In zijn razend populaire Vioolconcerto combineert hij de typisch noordelijke sfeer met de passie en melancholie van de romantiek. Somberder van toon is Brahms Vierde symfonie. Ondanks de vernietigende kritiek van de befaamde recensent Hanslick ging het werk in 1885 voor een laaiend enthousiast publiek in première.
 

 
 

FEESTEVENTS

 

Budapest Festival Orchestra & Czech Philharmonic Choir Brno— Mahler. Symfonie nr. 2

zaterdag 19.05.2018
20.00 Concertzaal

Apocalyptische visioenen, bijtende weerhaakjes, verstilde religiositeit, verscheurende wanhoop: in zijn monumentale Auferstehungs-symfonie bespeelt Mahler een enorm gamma aan emoties. Zangsolisten en koor versterken in de finale de zeggingskracht van het orkest, dat ook alleen al orkaankracht opwekt! In de handen van Iván Fischer en de zijnen wordt dit groots visioen van wederopstanding niets minder dan een louterende ervaring. 
 

Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd— Nationaal Orkest van België

donderdag 31.05.2018
20.00 Concertzaal

Voor veel muziekliefhebbers is de Koningin Elisabethwedstrijd een jaarlijks hoogtepunt van het concertseizoen. In de 80e editie van dit prestigieuze muziekconcours krijgen de meest begaafde zangers het podium. Uw kans om de talenten die u de afgelopen weken op radio, tv of internet aan het werk zag, ook live en zonder wedstrijdstress te horen. In het goede gezelschap van het Nationaal Orkest van België ontpopt misschien wel uw favoriete laureaat zich tot winnaar!