Timeline19-12.png

KEUZE VAN DE KEYS
2019-2020

 
site_191108_c_Eric Richmond_01.jpg

CHINEKE! ORCHESTRA / BRAHMS, VON WEBER & COLERIDGE-TAYLOR

vrijdag 08.11.2019
20.00 Concertzaal

Baanbrekend orkest koppelt activisme aan muzikaal vuurwerk

Met haar Chineke! (Nigeriaans voor ‘geweldig’) Orchestra wil oprichtster Chi-chi Nwanoku een katalysator zijn voor meer diversiteit in het overwegend blanke bastion van de klassieke muziek. Alle musici zijn zwart of behoren tot een etnische minderheid, maar ook binnen het programma trekt ze de kaart van de diversiteit. Zo staat het romantische Vioolconcerto van Samuel Coleridge-Taylor, ook wel eens de zwarte Dvořák of Mahler genoemd, broederlijk naast werk van Brahms en von Weber. Maak kennis met de energie van Chineke!

LIEBRECHT VANBECKEVOORT & SEVERIN VON ECKARDSTEIN / BEETHOVEN XS: SYMFONIE NR.9

vrijdag 07.02.2020
20.00 Kamermuziekzaal

Een ode aan de Europese vrede in kamerformaat

Twee vrienden, vier handen, één tijdloos topstuk. Gezworen kameraden Vanbeckevoort en von Eckardstein wisten elk op hun beurt de jury van de Koningin Elisabethwedstrijd te overtuigen. Samen nemen ze Beethovens Negende symfonie onder handen. Liszt bewerkte de monumentale partituur tot een fascinerend bouwwerk voor vier handen.

 

 
 

FEESTEVENTS
2019-2020

 

BUDAPEST FESTIVAL ORCHESTRA / STRAUSS, SIBELIUS & MAHLER

vrijdag 05.06.2020
20.00 Concertzaal

Een achtbaan van muzikale emoties

Met een groot klankapparaat in duizend schakeringen het innerlijke leven spiegelen: ziehier het handelsmerk van de laatromantische orkestmuziek. De onvoltooide Tiende symfonie van de toen doodzieke Mahler behoort tot de meest smachtende muziek ooit. Hartverscheurend eerlijk, zo klinkt ook de vioolpartij in Sibelius’ Concerto, waar elke maat Scandinavische weemoed ademt. Voor het tegenwicht zorgen de vrolijke klankbuitelingen waarmee Richard Strauss de fratsen van Tijl Uilenspiegel tot leven wekt.

 

LAUREATENCONCERT KONINGIN ELISABETHWEDSTRIJD / BELGIAN NATIONAL ORCHESTRA

zaterdag 13.06.2020
20.00 Concertzaal

De pianisten van morgen live aan het werk

Voor veel muziekliefhebbers is de Koningin Elisabethwedstrijd een jaarlijks hoogtepunt van het concertseizoen. In de 82e editie van dit prestigieuze muziekconcours krijgen de meest begaafde pianisten het podium. Jouw kans om de talenten die je de afgelopen weken op radio, tv of internet aan het werk zag, ook live en zonder wedstrijdstress te horen. In het goede gezelschap van het Belgian National Orchestra ontpopt misschien wel jouw favoriete laureaat zich tot winnaar!

 

 
 

BESTELFORMULIER

Download het bestelformulier en laat ons weten welke gratis tickets je wenst te gebruiken. 
Graag vóór 1 september 2019, dan heb je zeker plaats bij de andere leden van THE KEYS.

 
Timeline18-19.png

Agenda

 

KEUZE VAN THE KEYS
2018-2019

LAUREATENCONCERT KONINGIN ELISABETH WEDSTRIJD / BRUSSELS PHILHARMONIC

zaterdag 15.06.2019
20.00 Concertzaal

Olympiade van de muziek presenteert de violisten van morgen

Ontstaan door en voor de viool gaf de Ysaÿewedstrijd zijn erfenis door aan de Koningin Elisabethwedstrijd in 1951. In de 81e editie van dit prestigieuze muziekconcours krijgen de meest begaafde violisten opnieuw het podium. Uw kans om de talenten die u de afgelopen weken op radio, tv of internet aan het werk zag, ook live en zonder wedstrijdstress te horen, in het goede gezelschap van Brussels Philharmonic!

 

FEESTEVENT
2018-2019

BUDAPEST FESTIVAL ORCHESTRA / HITPARADE VAN DE ORKESTMUZIEK

zaterdag 18.05.2019
20.00 Concertzaal

Bepaal zelf welke muziek je vanavond te horen krijgt

Nog nooit zelf mogen beslissen welke muziek gespeeld wordt op een concert? Neen wellicht? Dan is dit jouw kans! Als feestelijke afsluiter van de driedaagse met het Budapest Festival Orchestra laat Iván Fischer het publiek het programma kiezen. Een onschuldige hand selecteert drie composities uit een longlist van orkestmuziek. En dan is het aan jou: door te klappen stem je voor jouw favoriet. Voor wie zich graag aangenaam laat verrassen!