Keuze van THE KEYS 19-20

Als KEYS-lid kies je vrij 4 tickets uit het programma. Graag tippen wij deze voorstellingen als keuze van THE KEYS:

 
191108_Chineke_c_Eric Richmond and Joe Swift_BR.jpg

CHINEKE! ORCHESTRA / BRAHMS, VON WEBER & COLERIDGE-TAYLOR

vrijdag 08.11.2019
20.00 Concertzaal

Baanbrekend orkest koppelt activisme aan muzikaal vuurwerk

Met haar Chineke! (Nigeriaans voor ‘geweldig’) Orchestra wil oprichtster Chi-chi Nwanoku een katalysator zijn voor meer diversiteit in het overwegend blanke bastion van de klassieke muziek. Alle musici zijn zwart of behoren tot een etnische minderheid, maar ook binnen het programma trekt ze de kaart van de diversiteit. Zo staat het romantische Vioolconcerto van Samuel Coleridge-Taylor, ook wel eens de zwarte Dvořák of Mahler genoemd, broederlijk naast werk van Brahms en von Weber. Maak kennis met de energie van Chineke!

200207_Severin VanBeckevoort_Liebrecht Van Eckardstein_c_Yoshie Kuwayama_560-360.jpg

LIEBRECHT VANBECKEVOORT & SEVERIN VON ECKARDSTEIN / BEETHOVEN XS: SYMFONIE NR.9

vrijdag 07.02.2020
20.00 Kamermuziekzaal

Een ode aan de Europese vrede in kamerformaat

Twee vrienden, vier handen, één tijdloos topstuk. Gezworen kameraden Vanbeckevoort en von Eckardstein wisten elk op hun beurt de jury van de Koningin Elisabethwedstrijd te overtuigen. Samen nemen ze Beethovens Negende symfonie onder handen. Liszt bewerkte de monumentale partituur tot een fascinerend bouwwerk voor vier handen.

 
Concertgebouw Brugge