Nieuwe Steinway Vleugel D voor Concertgebouw Brugge

Volg de selectie live op deze website!


Het Concertgebouw is in volle ontwikkeling en bloei. Dat voel je in alles. Publiek en artiesten worden er niet alleen getrakteerd op muziek en dans van de internationale top, dit alles ook nog eens in de beste omstandigheden en context. Akoestiek van wereldklasse, maar ook piano’s van topniveau.  2018 is wat dat betreft een boerejaar. 

Het Concertgebouw kiest deze week (!) een nagelnieuwe concertvleugel Model D ter vervanging van zijn geliefde maar 15 jaar oude voorganger. Pianisten eisen topkwaliteit in een topzaal als het Brugse Concertgebouw. En dat kan het Concertgebouw hen bieden dankzij de steun van The Keys!

Peter

 

VOLG HIER DE KEUZE VAN DE STEINWAY

Als Keys-lid wil ik u meenemen tot in de Steinway fabriek, in de toonzaal in Hamburg! U zal zien hoe de Duitse pianist Martin Helmchen in opdracht van het Concertgebouw uit een 4 tal afgewerkte piano’s er zijn geprefereerde exemplaar kiest en voorstelt aan het Concertgebouw, die dan de finale keuze maakt samen met partner Piano’s Maene.
Ik ben verheugd zelf als vertegenwoordiger van The Keys aanwezig te kunnen zijn op dit belangrijke moment. 


De techniek van deze klassieke Steinway vleugel is gerenommeerd en gesmaakt. Het maakt gebruik van gekruiste snaren. Maar vorig jaar verscheen in de media de innovatie van Pianobouwer Chris Maene, die wij als Keysleden in het atelier van Maene hebben kunnen zien bouwen. De Chris Maene Grand hanteert rechte besnaring in een grote concertvleugel. Een innovatie in de pianowereld die het Concertgebouw als eerste concertzaal ter wereld omarmde. Door ook deze vleugel aan te kopen (met de steun van enkele West-Vlaamse industriëlen), doet het Concertgebouw zijn naam alle eer aan en zet het Brugge opnieuw op de wereldkaart als klassieke muziekstad bij uitstek.

 

ERVAAR DE NIEUWE PIANOKLANKEN TIJDENS 2 UNIEKE CONCERTEN

  • Op 23.06.2018 wordt de CHRIS MAENE GRAND ingespeeld in het Concertgebouw tijdens een extra concert als ‘fin-de-saison’ als het ware! Keysleden genieten speciale korting en kunnen tickets aan slechts 15 euro p.p. kopen. Breng dus je vrienden mee! Inschrijven kan via evelyne.uleyn@concertgebouw.be. Meer info over het concert
  • Op 29.09.2018 wordt de nieuwe STEINWAY concertvleugel ingespeeld in het Concertgebouw door Martin Helmchen. Keysleden kunnen GRATIS naar dit concert want we kiezen het meteen als feestevent voor het seizoen 2018-2019 voor alle keysleden. In plaats van op het einde van het seizoen, plannen we het feestevent dus uitzonderlijk in het begin van het seizoen. Meer info over het concert
Concertgebouw Brugge