Bezoek aan Steinway & Sons

Afgelopen woensdag was een heel bijzondere dag. Samen met enkele mensen van het Concertgebouw en Hans Vervenne van Piano’s Maene, trokken we naar Hamburg. In Hamburg staat de fabriek van Steinway & Sons, een ongelooflijk ambachtelijke plek waar met echte vakkennis aan de wereldbekende concertpiano’s gewerkt wordt. Er stonden 7 piano’s voor ons klaar waaruit een nieuwe Steinway concertvleugel voor het Concertgebouw gekozen moest worden. De Duitse pianist Martin Helmchen hielp bij de selectie en het werd een moeilijke, maar boeiende keuze.
Jullie konden op Facebook live de selectie volgen, maar we wilden jullie hierbij alvast ook een filmpje bezorgen dat nog een beter zicht geeft op het selectieproces.

Op 29 september 2018 vindt het inauguratieconcert van de nieuwe Steinway concertvleugel plaats in het Concertgebouw. Gezien dit zo belangrijk is voor de KEYS, willen we hiervan het feestevent voor het seizoen 2018-2019 maken. In plaats van het feestevent op het einde van het seizoen te houden, zoals gebruikelijk, plannen we dit nu in het begin van het seizoen.  

Bedankt aan alle KEYS-leden om dit mede mogelijk te maken!